Естетична дерматология

Естетична дерматология

Визия и излъчване

Съвременното общество доведе до създаването на нови стандарти, техники, лазерни и апаратни процедури в сферата на естетичната дерматология, с една единствена цел – налагане на специфична човешка визия и излъчване в началото на 21 век.

При нас ще получите професионална медицинска консултация в отговор на Вашите естетични търсения и стремежи. Обучен медицински персонал ще Ви предложи и извърши богата гама от естетични услуги и манипулации с цел естетична корекция. Повече информация за предлаганите естетични услуги можете да откриете в съответното подменю. При необходимост ще Ви насочим към най-добрите специализирани центрове за лазерни процедури в страната  – наши дългогодишни партньори.


Ботокс

Изглаждане на мимически бръчки

От дълги години ботулиновият токсин е познат на медицината за широк спектър от показания (мускулна спастичност, невропатична болка и др). Понастоящем е една от най-прилаганите процедури в естетичната медицина, където намира своето място благодарение на функцията си да възпрепятства нервно-мускулнато предаване на мястото на апликация. В резултат на това настъпва мускулна релаксация и изглаждане на мимческите бръчки. Процедурата е безболезнена и отнема около 15 минути. Продължителността на действие е строго индивидуална, с вариации между 4 и 8 месеца.


Хиперхидроза

Ботулиновият токсин намира приложение и за лечение на хиперхидроза (повишено изпотяване). Принципът на действие е чрез блокиране предаването на нервните импулси към екринните и апокринните потни жлези. Най-често третираните области са подмищниците, дланите и ходилата. Продължителността на ефекта е между 6 и 12 месеца.


Филъри

Стареенето е свързано с намаляване еластичността на кожата, поява на бръчки, загуба на обем. Тези промени могат да бъдат забавени чрез приложението на хиалуронови филъри.
Филърите се прилагат за запълване на загубени обеми в областта на лицето, за попълване на по-дълбоки бръчки, за корекция на налична асиметрия. В нашата дерматологична практика се работи с висококачествени резорбируеми филъри на базата на хиалуронова киселина и биоревитализиращи филъри на базата на поликапролактон. Зоните, които се коригират са: скули, назолабиални гънки, устни, нос, темпорална област, областта на брадичката, гърба на китките на ръцете.
Материалът се нанася с канюла, което прави процедурата безболезнена и рискът от образуване на хематоми се минимализира. В случаите на корекция на скули филърът може да се постави с игла.

Хиалуроновота киселина се среща нормално в организма и затова алергичните реакции към нея са необичайни.  Резорция на продукта се осъществява в рамките на 6-24 месеца и зависи от качеството на материала,  индивидуалните особености и зоната,  в която се инжектира.


Мезотерапия

В тесния смисъл на думата мезотерапията представлява метод, при който с помощта на фина игла в повърхностния слой на кожата се въвеждат активни вещества, растежни фактори, ензими и др. С напредването на годините всички сме застрашени от дехидратация, изтъняване и поява на кафеникави петна и неравномерен тен на кожата, като в по-голяма степен това важи за хора, излагащи се активно на слънце, пушачи, с тънка и светла кожа, жени в менопауза. Чрез мезотерапията на кожата се доставят специални коктейли от витамини, минерали, аминокиселини, антиоксиданти и хиалуронова киселина.

По този начин се постига дълбока хидратация, стимулиране образуването на нов колаген и подхранване. Други наблюдавани ефекти от мезотерапията са стягане и лифтинг, изравняване на тена, заличаване на фини бръчки и др. Процедурата може да се прилага целогодишно.

Мезотерапия с хиалуронова киселина

се прилага най-често в областта на лицето, шията, деколтето и гърба на китките на ръцете. Хиалуроновата киселина не е кръстосано свързана, а е свързана с глицерол, което позволява задържането на повече вода, с което се постига и дълбока хидратация на кожата. Чрез тази процедура се постига хидратиране, корекция на фините бръчки, биоревитализация и стягане на кожата.

 • Мезотерапия против образуването на пигментации блокира ензима тирозиназа, който е необходим за меланообразуването. По-този начин се потиска ендогенното образуване на пигменти. Използва се както за лечение на съществуващи пигментации, така и като превенция за образуването на нови такива.
 • Мезотерапията против косопад има за цел да подсили косъма. Тя съдържа необходимите за космения растеж витамини и минерали. Прави косъма по-устойчив на външни въздействия и редуцира косопада.
 • Мезотерапия с липолитични ензими е показана при желание за редукция на мастните депа. Липолитичните ензими атакуват мембраната на мастните клетки (адипоцитите) и я разрушават. Най-често се използва за корекция на двойна брадичка.

Kожни бустери (skin boosters)

Така наречените кожни бустери (skin boosters) са продукти на базата на хиалуронова киселина специално създадени за дълбока хидратация, ревитализиране и подмладяване на кожата. Молекулите на хиалуроновата киселина в кожните бустери са стабилизирани на базата на патентована технология и се предлагат в 2 различни плътности, в зависимост от нуждите и особеностите на кожата.  Поставят се под формата на микроинжекции в повърхностните слоеве на дермата, за разлика от стандартните дермални филъри, които се поставят дълбоко, за да възстановяват загубен обем.
Чудесно действат като превенция на остаряването и като стимулатори на колагеногенезата, подобрявайки качеството и еластичността на кожата.

Уморената, суха и загубила свежестта си кожа бързо се превръща в свежа, сияйна, тонизирана и еластична. Продуктите се толерират прекрасно от всички пациенти, дори такива с много чувствителна кожа.

 • Зони на въздействие
  Бустерите са предназначени за приложение в зони, като лице, шия, деколте и ръце. Използват се много често в долната част на лицето и са перфектни за заличаване на бръчките над горната устна, около и под очите, фини бръчки на бузите, челото и други области. Те подобряват текстурата и възстановяват тургора на кожата. Ефективни са и в подобряване вида на белези от акне.
 • Подготовка преди процедурата
  Желателно е да не сте приемали аспирин или други противовъзпалителни медикаменти 4-5 дни преди манипулацията, за да се избегне рискът от малки синини при някои от убожданията. За максимален комфорт на нашите пациенти, предварително обезболяваме кожата с анестезиращ крем. Възможно е след процедурата кожата да е леко зачервена и с малки подутини на места, които отзвучават до 24-48 часа. В редки случаи се образуват малки синини на някои от местата на убожданията, които преминават в рамките на няколко дни.

При наличие на активни възпалителни процеси, като активно акне, херпес, екзема и др. процедурата не може да се извърши.

 • Колко процедури се препоръчват?
  За оптимално възстановяване на хидробаланса на кожата се препоръчва първоначален курс от 3 процедури през месец. Поддържането на получените резултати изисква по една процедура през 6 месеца.

Бустерите перфектно се комбинират с повърхностни и средно-дълбоки химични пилинги и плазмотерапия, лазерни, радиочестотни и други апаратни подмладяващи процедури.

 • Плазмотерапията се състои в следното: взема се определено количество венозна кръв от пациента и се центрофугира. На дъното на епруветката се утаяват тежките клетки като еритроцитите, а над тях остава серум и тромбоцити. Последните имат способността да отделят биологично активни субстанции – растежни фактори и с това се ускоряват възстановителните процеси, кожата се поддържа жизнена и еластична.

Пилинги

Химичните пилинги са техника, чрез която с помощта на киселини (салицилова, гликолова, трихлороцетна или др.) се провокира залющване на повърхностните и дълбоките кожни слоеве, което спомага за корекцията на кожни дефекти като комедони, пигментации, атрофични белези, фини бръчки. Процедурите се извършват през есенно-зимния сезон като изискват използване на слънцезащита и хидратиращи кремове след тях. Възстановителният период е кратък, а пилингите, които се прилагат при нас са иновативни, комбинирайки висока ефективност и липса на болка и дискомфортно излющване.


ценоразпис | за въпроси и записвания