Участие на Д-р П. Василев в 25-я Световен Конгрес по Дерматология, Сингапур 3-8 Юли 2023 г.

Д-р Преслав Василев с Проф. Giuseppe Argenzianno – Председател на Италианското дружество по Дерматология, Ръководител на Катедрата по Дерматология в University of Campania, Неапол, Италия, съосновател и почетен президент на International Dermoscopy Society

На 03-08 Юли 2023 г. в Сингапур, се проведе едно изключително събитие – 25-ти Световен Конгрес по Дерматология. Участие в него взе и Д-р Преслав Василев. Той участва в научната програма на конгреса с два постера, представящи случаи на пациенти развили Спиноцелуларен карцином на кожата – в единия случай вследствие на терапия на хематологично заболяване, а в другия – поради придружаващо тежко вродено кожно заболяване Дистрофична булозна епидермолиза. Събитието бе открито от президента на International league of dermatological societies (ILDS) Проф. Lars French, при когото Д-р Василев проведе специализация по дермато-онкология и дермато-хирургия през 2022 г.  Научната програма бе фантастична и разгледа всички сфери на световната дерматология. Д-р Василев посети лекции на тема Дерматоскопия, Трихоскопия, Дерматохирургия и Дермато-онкология, Изкуствен интелект. Проф. Giuseppe Argenzianno – председател на Италианското дружество по дерматология, Ръководител на Катедрата по Дерматология в University of Campania, Неапол, Италия, съосновател и почетен президент на International Dermoscopy Society,   обсъди настоящето и бъдещето на дерматоскопията, както и представи новостите в дерматоскопското изследване на доброкачествени и злокачествени образувания на кожата. Проф. Harold Kitler представи новости в дерматоскопията и разработването на изкуствен интелект, който да подпомага лекарите в тяхната ежедневна работа и подобрява точността на дерматоскопското изследване. Проф. John Paoli, Iren Kossintseva, Severin Laeuchli и Michael Muehlstaedt представиха новости в хирургичното лечение на тумори в областта на лицето, скалпа и ушните миди, показаха пластични реконструкции с добър естетичен ефект при оперативно премахване на по-големи туморни формации.

Д-р Преслав Василев пред един от двата представени от него постера на WCD Singapore 2023
Д-р Василев на лекция на Проф. John Paoli – Ръководител на Катедрата по Дерматология и Венерология към Университет Gothenburg, Швеция изнася лекция на 25 световен конгрес по Дерматология, Сингапур, 06.07.2023 г.

Етикети: | В категория: Без категория, Новини | Публикувано от | юли 10, 2023 9:58 pm


Коментарите са изключени.